Ja, der er fart over feltet med 7 hanner i et kuld ;o) De elsker at være ude og heldigvis har det været tørt i et stykke tid nu, så gør det ikke så meget at det er koldt og med den fart de har på kan de sagtens holde varmen .... Så snart vi kan se de er ved at være trætte, kommer de ind i deres kurve, hvor de kan putte sig i de lune tæpper og med dejlig varme i gulvet.

Godt klaret, det er en stor kanin for en lille hvalp

Julekurven er fuld ;o)

Kvalitetstid

De er tosset med gran, specielt silkefyr

Det er sikrest at holde lidt afstand til de vilde 7 ...

For en gangs skyld er jeg glad for at det ikke er rigtig vinter - hvalpene nyder når de kan komme udenfor at lege og opleve ..... Som man kan hører er de begyndt at få tænder og det skal de lige øve sig i, de er ikke vant til at det gør AV når de bider i hinanden. De er også begyndt at slås, de lyder voldsom til tider, med det er jo en del af deres udvikling ;o)

3 december - 15

Alt er vel i hvalpekassen, "knæjterne" er blevet gode til at komme omkring på alle 4 ben og de har stort set også styr på balancen. De er begyndt at lege med hinanden og med legetøj, så man kan virkelig se, at de udvikler sig fra dag til dag.

De er begyndt at få lidt "fast" føde og det går fint med at spise selv, omend mælkebaren stadig er favoriten. De er blevet så store nu, at det kan knibe for dem alle at få en plads ...... Den største vejer nu knap 1400 gr. og mindstemand 900 gr.

15 nov. -15

Så er "knæjterne" blev 1 uge gammel, de stortrives alle samme og bevæger sig mere aktivt rundt i kassen nu.

Den største vejer nu 538 gr og den mindste vejer 310 gr., de øvrige 5 vejer alle mellem 400 - 480 gr.. Så Thimphu passer dem rigtig fint og hun er nu begyndt at forlade kassen i korte perioder. Ved den mindste lyd er hun straks henne og kontrollere om alt er iorden.  

 

Så blev spændingen endeligt udløst ...... Efter et par urolige timer blev den første hvalpe født lørdag d 7 november  kl. 4 og kl. 6.15 var fødslen overstået og i kassen lå der 7 lækre gylden zobel hanner ;o) Lidt en streg i regningen er det da, at der ingen tæver kom, men de er alle sunde og livskraftige. Der var ingen tøven med at finde frem til mælkebaren og de er da også alle fortsat med at tage planmæssigt på.

Mindstemand vejede 134 gr og den største 227 gr., de 5 andre vejede mellem 180 - 195 gr.. Thimphu klarede fødslen rigtig flot og er bare super god til at passe "drengene". Det er altid forunderligt at opleve, hvordan de instiktivt ved der skal gøres, både under selve fødslen og bagefter. 

  

Så blev det endeligt officielt at vi efter lang tids "hvalpe-tørke" igen skal have små hvalpepoter i huset. Det er 8 år siden vi sidst var så heldige, så vi glæder os rigtig meget. 

Det er Thimphu, der er drægtig ..... Jeg havde forventet at hun ville komme i løbetid til november, men det kunne damen ikke vente på, så nu venter vi hvalpe medio november i stedet for. 

Det er godt nok lidt tidligt og egentligt også imod mine moralske og etiske holdninger at parre en tæve inden hun er omkring de 3 år, men da jeg rigtig gerne ville have et kuld efter "mine" 2 gamle hanhunde Buffy og Bertil, måtte jeg slå til nu. De bliver begge 11 år d. 10 oktober og da jeg fik deres sædkvalitet undersøgt, anbefalede fertilitets-dyrlægen at det skulle være nu ...... Og da hun samtidigt undersøgte Thimphu og intet havde at udsætte på hende, blev vi enige om at lade Buffy med den bedste sædkvalitet parre Thimphu naturligt og at inseminere med Bertil. Det er altså med fuldt overlæg at der er 2 fædre og ikke et hovsa kuld.

I dag er Thimphu så blevet scannet og dyrlægen fandt sørme 5, måske 6, små bankende hjerter. Nøj, hvor blev jeg glad og også lidt stolt at de 2 gamle drenge ;o)   

Nu må vi så vente til efter hvalpene er født og de er blevet gamle nok til at blive DNA testet, for først derefter ved vi hvem der er far til hvalpene. Jeg håber selvfølgelig på at der er hvalpe efter dem begge, men spændende er det da .....

Tusinde tak for professionel, kompetent og behagelige behandling at de 2 dygtige fertilitetsdyrlæger hos Frijsenborg Dyrlægerne