Da vi i vor familie endelig fik mulighed for at få hund, var der 4 forskellige forslag om, hvilke race det skulle være. Vi spændte bredt og vidt forskelligt, nemlig Ruhåret Gravhund, Cocker Spaniel, Boxer og Irsk Ulvehund.  Men det blev ingen af delene. Vi faldt over en helt femte race, som vi alle lod os charmere af, en Shih Tzu, en tibetansk/kinesisk race. En lille meget glad, aktiv og til tider lidt arrogant race med masser af pels og mod på livet.

Så da jeg var 10 år, stod jeg endelig med mit højeste ønske i armene og på tærsklen til et liv fyldt med hunde. Den første hund bragte hurtigt flere med sig, så vi på et tidspunkt havde 6 dejlige Shih Tzu’er, en blanding af egen avl og engelske importeret hunde. 

Efter at vi havde lavet 3 kuld hvalpe med DDK-stambøger, ansøgte vi om kennel-mærke og blev i 1983 godkendt som Kennel Buddhas. Derefter fulgte der yderligere 3 kuld  Shih Tzu-hvalpe og i alt 32 dejlige år med denne vidunderlige race, som stadig har en stor plads i vore hjerter.

I 2001 sprang vi så, efter mange overvejelser ud i en anden race. Vi havde endnu engang flere racer til overvejelse, men inderst inde brændte vi stadig for det pelsrige udseende og den Tibetansk Terrier har altid tiltalt os meget. På den måde var springet heller ikke så stort, da de 2 racer har mange fælles træk.

Og det er bestemt ikke en beslutning vi har fortrudt. Vi måtte vente længe på vores første TT’er,     Tor-ma Buddha von Lu-Khang(Thimphu), som vi var meget taknemlige og glade for, at vi måtte hente hos Christel Hoppe, kennel von Lu-Khang i Tyskland.  Thimphu opfyldet til fulde vores ønske om en gylden Tibetansk Terrier, hun havde en fantastisk  smuk farve og var en stor fornøjelse at dele hus med. Hun var højt elsket og det var en stor sorg at vi, pga cancer,  måtte sige farvel til hende efter kun godt 11 år.

Foruden at have mange glæder og stor fornøjelse af mine egne hunde, så har min interesse for hunde også ført med sig at jeg er uddannet lydighedsinstruktør i Århus Hundefører Forening(ÅHF), hvor jeg hovedsagligt har arbejdet med hvalpe/unghunde og deres ejere.

Jeg har været medlem af ÅHF’s bestyrelse i 19 år og har også taget en tørn, i alt 6 år, med bestyrelsesarbejdet i Tibetanerklubben

Jeg har endvidere været på Dansk Kennel Klubs Opdrætterkursus

Kennel Buddha,s  er:

Kun Tibetanske Terriere

Avl på sunde hunde med racetypisk udseende og temperament samt forældre dyr med gode, håndterbare pelse.

Hobby- og stueopdræt, da vi ønsker at aflevere velsocialiserede og mentaltestet hvalpe.

Hvert kuld er velovervejet og gennemtænkt, så hvalpene får den bedst mulige start i livet.

Tor-ma Buddha von Lu-Khang ~ Thimphu