Buddha's Zanskar ~ KomKom, Buddi, Lille B, Buddha

Buddha måtte bliver boende hjemme, da vi ikke kunne finde den rigtige familie til ham ...... Det var absolut ikke planen og slet ikke praktisk med en hanhund i flokken på 4 tæver, men nu kan vi selfølgelig ikke undvære ham.

Buddha's Amdo ~ Tjarli Teddybjørn var den sidste der flyttede hjemmefra. Han flyttede ind hos Astrid og Steen hvor han skal være kammerat med den Tibetanske Terrier Lucca. Er ret sikker på at Tjarli for et herligt liv med mange aktiviter og ikke mindst dejlig gåturer ved stranden.

Mindstemand - Buddha's Ladahk - var så ualmindelig heldig at der lige præcis var den sødeste familie i Odense der ikke længere kunne undvære at bo sammen med en TT. Vi ved han bliver forgudet som den Kronsprins han er blevet. Godt at han har så meget gå på mod, for det kræver personlighed at skulle fylde hullet efter en højtelsket TT-Dronning ;o)

15 januar - 16

I dag var det så stor flytte-dag for Buddha's Kashgar og dagen hvor han fik sin helt egen familie og blev til Lukas ;o) Han flytter sammen med Connie og Niels Jørgen og vi er helt overbevist om, at der kommer han til at leve som en lille Prins. 

Vi har hørt at køreturen blev klaret i fin stil og at Lukas har indtaget hans nye hjem og have ;o) Han blev vist lidt træt, så han faldt nemt i søvn i hans nye kurv, måske det hjalp at tæppet lugtede godt af de tre brødre, Mor og mig.

Vi glæder os allerede til at se Lukas igen om 14 dage, hvor vi får lov at passe ham, mens Connie og Niels Jørgen skal til 75 års fødselsdagsfest. 

Buddha's Kashgar ~Lukas

Her står Carlo sammen med sin nye " storebror" Oscar

10 Januar -16

Tænk sig, nu er det en hel uge siden at Carlo, Valde og Kashmir flyttede hjemmefra ;o)

Og det går rigtig fint i deres nye familier, det er så dejligt når man får positive tilbage meldinger og at de nye ejere er glade og tilfredse med de nye familiemedlemmer. Vi er i hvert i fald også glade for de nye hjem som vores 3 guldklumper har fået og håber at vi kan få lov til at følge hvalpene i tiden fremover .... Det er jo altid spændende at se hvordan de udvikler sig og dejligt at bevare kontakten også med de nye ejere ;o)

Buddha's Himalaya ~ Valde

Buddha'S Kashmir ~ Emil

Buddha's Sikkim ~ Carlo

3 januar - 16

Så kom dagen hvor Buddha's Himalaya, Kashmir og Sikkim flyttede hjemmefra og blev til Valde, Kashmir og Carlo ;o) Vi er helt overbeviset om at de alle får det super godt og de er oven i købet alle 3 så heldige at de flytter til hjem med TT i forvejen ;o)

Håber at de nye familier bliver lige så glade for dem, som vi har været i de 8 uger de var vores ❤💔

 

Nu håber vi bare at der også kommer nogle gode familier til de fire friske fyre der mangler et kærligt hjem ;o) Kan det virkelig passe at der ikke er nogle, der vil berige deres liv med en lækker lille kuldklump ?

Den stolte far, måske ser han lidt slukøret ud over kun at kunne lave drenge ..... 11 stk på 2 kuld ;o)

2 januar - 16

I al juletravlhed har der slet ikke været tid til at skrive her på siden, men nyheder er der da ..... Hvalpene har været på besøg hos dyrlægen 2 gange. Denne første gang var ikke sjov, de skulle id-mærkes og der er ikke meget at stikke en stor kanyle i, når man kun er 5½ uger gammel.

Det jeg jo havde valgt at bruge begge mine gamle hanner til dettte kuld, skulle der også laves en faderskabstest for at fastslå hvem der var far til de forskellige hvalpe ..... Det krævede en blodprøve og det er sørme hverken nemt for dyrlægen eller rart for hvalpene :o( 

Lidt ærgerligt viste DNA-testen at der "desværre" kun var hvalpe efter Buddha's Dasho Norbu, jeg havde jo håbet på hvalpe efter dem begge.

Andet besøg hos dyrlægen var mindre dramatisk, da de "kun" skulle vaccineres og have lavet sundhedstjek. Dyrlægen var meget tilfreds med hvalpene ;o)

 

21 december - 15

Hu hej hvor tiden den går stærkt når man er i godt selskab ..... Og det er jeg ;o) "Knæjterne" er nu 6 uger gamle og de er blevet til rigtige små hundehvalpe med alt hvad det nu indebærer. Det er ganske vidunderligt at se dem udvikle sig, men også benhårdt arbejde. Jeg har haft "barsel" siden d. 1 december, men har absolut ikke nået at lave noget som helst andet end at passe de 7 prinser og de 4 T'er. Thubten, Tashi og Thondup må jeg jo nok erkende er blevet snydt lidt for aktiviteter i denne tid, men jeg har lovet dem at vi tager revanche når "knæjterne" er flyttet hjemmefra .....

Har du lyst til at se mere er der ny video og billeder på hvalpesiden ;o)

Der er stadigvæk nogle af dem der ikke har fundet deres nye familier endnu og derfor ønsker sig et god og kærligt hjem i julegave ;o) De er klar til at flytte hjemmefra i uge 1. 

03 december - 15

Alt er vel i hvalpekassen, "knæjterne" er blevet gode til at komme omkring på alle 4 ben og de har stort set også styr på balancen. De er begyndt at lege med hinanden og med legetøj, så man kan virkelig se, at de udvikler sig fra dag til dag.

De er begyndt at få lidt "fast" føde og det går fint med at spise selv, omend mælkebaren stadig er favoriten. De er blevet så store nu, at det kan knibe for dem alle at få en plads ......

Der er lidt flere nye billeder under Nov hvalpe ;o)

15 november - 15

Så er "knæjterne" blev 1 uge gammel og de stortrives alle samme .... De har alle fordobblet deres fødselsvægt, så alt går planmæssigt ....

Der er nye billeder på hvalpesiden, hvis du har lyst til at kigge med ;o)

7 november - 15

Som med så meget andet i Thimphu's liv kunne hun ikke vente længere eller også syntes hun bare, at vi da kunne spare pengene til røngtenbilledet som vi havde bestilt tid til hos dyrlæge kl 8.45 ......

Den første hvalp blev født kl. 4 og den sidste kl. 6.15, ind imellem hvalp 3 og 4 holdt hun en lille kunstpause på en time. Pænt gået af en førstgangsfødende at levere 7 stk. på 2 timer og 15 min..

Hvalpene er alle fine og aktive hanner og i forskellige nuance zobel,  den mindste med fødselsvægt på 134 gr. og den største på 227 gr..

31 oktober -15

I dag har Bertil og jeg været i Herning til DKK's sidste udstillingsweekend. Det er altid hyggeligt at deltage for der er også tid til at snakke med de andre "hundetosser". Bertil skulle egentligt også have været udstillet i søndag, men jeg har besluttet at lade ham bliver hjemme hos Irene, da jeg ikke vil risikere at han skulle slæbe en eller anden virus med hjem til Thimphu. Det vil være rigtig træl,s hvis hun skulle gå hen og blive syg nu, hvor der kun er knap 2 uger tilbage af hendes drægtighed, så han kom direkte hjem. 

Bertil var som altid en fornøjelse at have med og han blev præmieret med et Excellent og blev placeret som 2'er i Veteranklassen med denne bedømmelse af Dommer Christine Rossier, Schweiz:

11 years old, compact, good sized, in excellent condition for his age, wonderfull, firm enough back, good head and ears, moves well.

Ved ikke lige hvad "wonderfull" går på, men jeg synes også at han er wonderfull ;o)

Nå, men "pigerne" skulle nu ikke snydes for en eftermiddagstur, selvom jeg hellere vil have haft en eftemiddadslur, så ud at gå i alle de smukke efterårsblade kom vi og det var faktisk også bedre end en lur ,,,,,

 

 

12 oktober - 15

Havde helt glemt hvor dybt frustrerende det er, når den "gravide" går i spise-værgring ..... Vi står nærmest på hovedet i køleskabet for at finde noget der kan friste damen. I dag var det slut med lysten til rugbrød med leverpostej til frokost, men aftensmaden med ris, kyllingelever og tørkost kan spises i mangel af bedre ..... Kyllingekød vrænger hun på næsen af, i morgen prøver vi med lidt lækkert dampet laks ;o) 

10 oktober - 15

Er det til at forstå at de 3 plysdyr her fylder 11 år i dag, nøj hvor var de søde ..... Og det er de bestemt stadigvæk og jeg er sikker på, at det er deres 3 brødre, Monty, Valde  og Simba, også.

Irene syntes ikke at Bertil skulle snydes for en fest, så hele familien var inviteret til en dejlig frokost. Når man skal til fest har man også gaver med, så Bertil fik et dejligt legedyr han kan gemme i haven og nogle lækre godbidder ..... Den "bedste" gave kunne ikke pakkes ind, så han måtte med hjem til Århus, for han fik nemlig en vask med det hele ;o) Den gave tror jeg egentligt at han gerne ville have undværet, men ihhh hvor blev han lækker.

 

5 oktober - 15

Så blev det endeligt officielt at vi efter lang tids "hvalpe-tørke" igen skal have små hvalpepoter i huset. Det er 8 år siden vi sidst var så heldige, så vi glæder os rigtig meget. 

Det er Thimphu der er drægtig ..... Jeg havde forventet at hun ville komme i løbetid til november, men det kunne damen ikke vente på, så nu venter vi hvalpe medio november i stedet for. 

Det er godt nok lidt tidligt og egentligt også imod mine moralske og etiske holdninger at parre en tæve inden hun er omkring de 3 år, men da jeg rigtig gerne ville have et kuld efter "mine" 2 gamle hanhunde Buffy og Bertil, måtte jeg slå til nu. De bliver begge 11 år d. 10 oktober og da jeg fik deres sædkvalitet undersøgt, anbefalede fertilitets-dyrlægen at det skulle være nu ...... Og da hun samtidigt undersøgte Thimphu og intet havde at udsætte på hende, blev vi enige om at lade Buffy med den bedste sædkvalitet parre Thimphu naturligt og at inseminere med Bertil. Det er altså med fuldt overlæg at der er 2 fædre og ikke et hovsa kuld.

I dag er Thimphu så blevet scannet og dyrlægen fandt sørme 5, måske 6, små bankende hjerter. Nøj, hvor blev jeg glad og også lidt stolt at de 2 gamle drenge ;o)   

Nu må vi så vente til efter hvalpene er født og de er blevet gamle nok til at blive DNA testet, for først derefter ved vi hvem der er far til hvalpene. Jeg håber selvfølgelig på at der er hvalpe efter dem begge, men spændende er det da .....

Tusinde tak for professionel, kompetent og behagelige behandling at de 2 dygtige fertilitetsdyrlæger hos Frijsenborg Dyrlægerne